Sparsam körning

Ja då är man en riktigt fullfjädrad bilist i sparsam körning. Jo jag har varit på kurs i veckan i just sparsam körning och det gick till ungefär så här. Först en s k testkörning där jag då fick köra "som vanligt" i en förväg planerad slinga, i en bil utrustad med färddator tillsammans med en instruktör/lärare.

Tack K-G för ditt lugn, jag kände mig inte speciellt lugn när jag skulle "testas".

Sedan analyseras man efter den "vanliga körningen" och jag fick råd och anvisningar på vad jag skulle öva på.
Därefter körde jag samma slinga som vid testkörningen och försökte tillämpa mina nya kunskaper.
Utvärdering igen samt en del råd på vägen. Utbildningen kompletterades med ett teoripass och bränsleresultatet följdes upp. Trots att jag körde snabbare andra gången hade jag lyckats sänka bensinförbrukningen rejält på denna sträcka.

Taggad av detta har nu maken fått en passagerare som kommenterar hans körning så han är väl måttligt road av det, men reflektera över detta:
Om du kör 3000 mil/år och lyckas sänka bränsleförbukningen med 13 procent innebär det att du sparar ca 390 liter bränsle och därmed ca 4700 kronor (12 kr/liter).

Tänk vad mycket ljuslyktor och madonnor man kan köpa för det, och kanske en GPS med tanke på vår senaste bilfärd i Stockholm!!

Samtidigt minskar koldioxidutsläppen från din bil med nästan ett ton - per år!!

Nu laddar jag för helgen och det ska bli kul att se om någon har reflekterat över att jag har ÖPPET PÅ LÖRDAG!!!

ÖPPET SISTA LÖRDAGEN VARJE MÅNAD

Från och med lördagen den 28 februari kommer jag att ha öppet sista lördagen varje månad.
Öppettiderna är 11-15 dessa lördagar.

VÄLKOMMEN


StämningsfulltKeramikängel och stort vitt patinerat träkors. Lite ljuslyktor att fylla på med och den fridfulla stämningen är total.

Favoriter i reprisTrådkorgarna/krukorna åter i butiken. Här har jag ställt den på en hög zinkljusstake med ett rosa blockljus i.
Dom små glaslyktorna med fattigmanssilver är en favorit i repris.

Ett urval av nyheterStor och hög rostig ljusstake tillsammans med annat i rost. Ljussstaken är drygt 60 cm hög.
Den orientaliska lyktan i glas och silverfärgad metall är väl fin, den är ca 60 cm hög utan kedjorna inräknade.
Den fina lyktan i fattigmanssilver finns även i en större modell.
Hög och fin brödkorg eller vad man vill ha den till. Här ligger det stora keramikägg i korgarna. Fint i på påskbordet kanske!! Kronlyktan lyser fint och kan både hängas och ställas på bordet.

Nyheter i zinkBilden blev lite mörk men stämningsfull...Stor och hög ljusstake i zink, kanonfin tycker jag, i zink är även det stora fatet på fot. Passar både att plantera blommor i till våren, kanske rosa penséer, och att ha till fåglebad eller varför inte bara fylla det med vatten och lägga i flytljus och kanske lite blommor. Den lilla kronlyktan med kedja finns även den i butiken just nu.

Influensa, Little Mike och nu har nyheterna kommit!!

Med influensa och flera iprén i kroppen begav jag och maken oss iväg till Söråkers Folkets hus. För en månad sedan köpte jag biljetter till denna kväll då Little Mike skulle vara där med sitt Little Band. Mike Watson kan ni kolla in på www.littlemike.se. Hade sett honom för många år sedan både med Sweet Soul Music Band och med Stockholm All Stars och han gjorde oss inte besvikna. Kanonbra är bara förnamnet för kvällen. Min förkylning kändes som bortblåst de två timmarna vi fick lyssna och sjunga till soul, blues, rock, Elvis, Santana, Procul Harum och mycket mer....vilket ös och vilket tung gung.....det var bra för gäddhänget så något gym behöver inte besökas med sådana artister.

En stor eloge till Söråkers Folkets Hus som ordnar dessa musikkaféer och mycket mer.

Mycket nyheter har kommit till butiken och mer kommer under veckan. Bilder kommer under veckan.


Stockholm i bil.....och bandy på Zinkensdamm

Ja då är jag hemma igen efter några dagar i Stockholm. Några jobbdagar och ett besök på Wallmans salonger tillsammans med mina arbetskamrater innan vi skildes på centralen. Passade på att stanna kvar och såg fram emot en låååång shoppingeftermiddag och ett mysigt restaurangbesök. Det blev bandy....... make som bilade ner hade packat bilen med diverse som dotter skulle ha i lägenheten, men.... han hade även packat med sig kläder till oss tre för BANDYMATCH PÅ ZINKENSDAMM. Dotter A och jag hade sammanstrålat och var på gång med shoppingen när make ringde och annonserade att nu var han på plats på hotellet och matchen började kl 19.00 så skulle vi hinna så....
Ja vad gör en fd bandyänka/bandymorsa och en blivande sportjournalist...klart vi var på gång!! Ombytta och klara tog vi då bilen först till dotter A:s lägenhet för att plocka ur alla grejer som hon skulle ha och sedan färd till Zinken.

Ja så lätt gick det förstås inte.....vi körde fel några gånger???!!...och kom väl en kvart för sent till matchen. Restaurangbesök blev det inte den kvällen men en korv med bröd i pausen på Zinkensdamm är inte dåligt det heller!!!

Tack R och J för biljetterna!!

Hann i alla fall få lite inspiration då jag under lördagen besökte några av mina favoritaffärer när det gäller inredning.
Med tusen idéer för min butik som ska förverkligas någon gång åkte vi sedan hemåt med ett stopp i Söderhamn där vi lämnade av dotter A till pojkvän J.

Med facit i hand var det tur att vi vände hemåt under lördagseftermiddagen för så mycket snö som dels hade kommit hemma under lördagen och som kom under söndagen var det länge sedan jag har sett.

Inväntar nu åter igen de franska postkuddarna som ska komma denna vecka hoppas jag. Tack arbetskamrat U från Gävle för din beställning av dessa som vi ska skicka med våra arbetskamrater vid tillfälle. Kul att du kikar på min blogg och även hittar något som passar.


På ingång i butiken....Måste bara visa ett par bilder på vad som är på ingång till butiken.

Härligt stora vita patinerade träkors och ett stativ för krukor eller varför inte till temuggarna. Med lite fantasi kan man ha det till vad som helst.


RSS 2.0