Boktips!

Eftersom jag läser en hel del vill jag under denna kategori dela med mig av alla bra böcker som jag läser. Håll tillgodo!!LÄS !!!!!!!!
En bok att älska!!!!

Vårkänslor!!

Äntligen lite värme idag och en hel del sol....detta gav mig inspiration till en nyttig fredagsmiddag och massor av blomfrön som ska sås så småningom...Krassefrön köpte jag flera påsar av....är ju så fina att ha i sallader också...Hittar ni denna citronolja någonstans så KÖP DEN...ska kolla om jag hitttar den här i stan någonstans så att jag kan tipsa er. Den är verkligen beroendeframkallande..SÅ GOOOOOOOOOOOD!!!!!! på både sallad och bröd!Kom också ihåg att det är lördagsöppet i morgon den 28 april mellan 11-15 då ni kan köpa TRE kuddar men betala endast för TVÅ, jag bjuder på den billigaste!! Se nedanstående inlägg där jag har lagt upp några nya bilder på ytterligare kuddar!!! VÄLKOMMEN!!

Kudderbjudande på lördag!!

Ja på lördag är det den sista lördagen i denna månad och som vanligt håller butiken öppet mellan 11-15 denna lördag!

Tänkte att jag skulle ha några fina erbjudanden dessa lördagar som jag håller öppet och börjar denna lördag med ett fint kudderbjudande, tag TRE men betala endast för TVÅ!! Jag bjuder på den billigaste!

Passa på att inhandla nya kuddar eller kuddfodral till soffan eller varför inte till utemöbeln!

Här kan ni se några av kuddarna som finns i butiken på lördag!

Fler fina kuddar finns i butiken!!


Ljusstakar i betong!
Riktigt tunga och fina ljusstakar i betong till kanonpris, Två storlekar, 149 resp 249 kr/st!!
Ranunkler som planterats i en rund zink-kruka som kostar 249:-/st

Ugglor i mossen....

I fredags var vi på O´Learys i stan och käkade, gott gott...och riktigt god var jordgubbsdrinken som också slank ner. Efter maten blev det Tonhallen med Claes Malmberg som inte gjorde oss besvikna, rolig kille!!Helgen som kom blev riktigt spännande...eller vad säger ni om att en SLAGUGGLA hamnade i vårt nybyggda växthus!!! Jag tänkte inspektera mina tulpaner som jag hade satt i stora fina zinkhinkar. Hur förvånad blev jag inte när jag såg något som såg ut som en fjäderkudde på golvet i växthuset. Lika bedrövad blev jag när jag insåg att det var en död uggla! Den stackaren hade nog dammat in genom den stora öppningen vi har haft där och krockat med fönstret.

Ja vad skulle jag göra!! Där stod jag med en död uggla och ropade på både man och son som kom rusande. Den var stor ska jag säga...ingen liten skrutt alls, min man plockade fram tumstocken och mätte den till knappt 50 cm hög. När både min förvåning bedrövelse hade lagt sig såg jag denna vackra uggla uppstoppad på en väl vald plats i huset så jag sprang in och googlade på konservator-djur och hittade en kille i Ånge som hade ett museum med uppstoppade fåglar och djur!!!! Ringde honom och han blev ju intresserad av att veta vad det var jag hade fått in i växthuset.

Jag tog kort och skickade och förklarade storlek o s v men så visade det sig att han inte kunde ta emot bilder på sin telefon!!! MEN han trodde nog att det var en kattuggla......och gav mig rådet efter att vi hade pratat om denna uppstoppning att lägga den i FRYSEN!!!! I FRYSEN....Denna STORA UGGLA!!! Men nej tänkte jag, bland köttfärs, lax och hembakade bullar skulle denna UGGLA ligga, o nej......har du inte möjliget att ta hand om den om jag kommer med den, frågade jag. Jo visst kunde han det, så sagt och gjort, jag bad min man plocka upp ugglan och lägga den försiktigt i en plastkasse som lades i bakluckan och så drog vi till Ånge, 10 mil enkel resa!!!!

Väl framme fick vi en visning av detta fina museum som han hade byggt upp under 30 år. Det var verkligen fantastiskt att se alla dessa uppstoppade fåglar och en del andra djur som han hade där. Har ni möjlighet att stanna till i Ånge så gör ett besök på Ånges Zoologiska Museum. Ja vad hände med min uggla då.....lämnade försiktigt fram plastpåsen till den verkliga experten som direkt sa att detta var verkligen ingen kattuggla utan en SLAGUGGLA som jag tyvärr inte fick behålla!!!!! Men vad säger du.......här hade jag åkt dessa 10 mil och faktiskt så skulle vi hem igen också.....och så skulle jag inte få behålla denna vackra uggla!! Det var tydligen så att man är skyldig att lämna just denna uggla till polisen eller till vad det nu var, typ något museum eller statens någonting i Stockholm som undersöker den och kollar vad den har ätit, längd, vikt o dyl. Den snälle konservatorn erbjöd sig att fixa detta åt mig så nu ligger ugglan säkert i en frys i Ånge för vidare transport till Stockholm.

Ja, vi passade på att hälsa på trevliga bekanta i Ånge där vi fick gott fika och en trevlig pratstund innan vi vände hem igen!! En händelserik dag, eller hur??

Hoppas ni tål att se en död uggla!!Men det ser ut som han sover, eller hur? Stackars......


Så här ser en levande ut!!!!


Franska tulpaner, ljuskoppar i silver och äggljus!!
Så är påsken över och jag börjar sakta men säkert återfå krafterna, men seeegt är det. Visar här dom fina franska tulpanerna som står mycket längre än dom vanliga tulpanerna, men de är ju så klart dyrare också. Visst är dom tjusiga!! Zinkskärmen finns i butiken liksom madonnan i gjutjärn!Dom fina ljuskopparna som ser ut som små äggkoppar finns nu åter i butiken. Pris 29:-/st
Fina äggljus 15:-/st. Duka fint till frukosten!


Vila i form och möt våren med betong!!

Efter en seeeeeeeg influensa är jag på benen igen.......inte bra men bättre. Men påsken har varit allt annat än LUGN....eller vad säger ni om att både vi och svärson J:s föräldrar var sjuka. Svärson J insjuknade själv i magsjuka liksom resten av hans familj. J:s brorsbarn, 2 år som ramlade utför deras långa trapp och fick åka in till sjukhuset för kontroll. TACK och lov att det gick BRA!!

Sonen A fick besvär med bröstsmärtor och fick tillbringa två dygn på hjärtintensiven med EKG-övervakning. Diagnosen blev till slut hjärtsäcksinflammation med vila och absolut ingen träning på minst en månad. TACK och lov att det inte var något allvarligare men det räcker till.

Den enda som gick igenom denna helg utan besvär var dotter A som fick rycka ut för oss andra!

Nej nu får vi vila oss i form ett tag framöver och inspireras av allt fint som har kommit i butiken. Stora fina vita urnor och ljusstakar i betong för vårens och sommarens planteringar! Kom in och titta!!

Däckad.........

Av Influensan är både jag och mitt man så här lagom till påsk! Känns inte bra kan jag säga, feber, hosta och dålig i största allmänhet. Har i alla fall tagit mig ur sängen nu för att skriva dessa rader. En stor pall med varor har kommit idag och väntar på att plockas upp. Eftersom dotter A är på väg hem kommer hon att få lite att göra, känns ju bra med lite hjälp när man inte orkar sjäv. Vill att detta ska gå över fort.....

Imorgon Skärtorsdag är butiken stängd och jag räknar med att öppna som vanligt på tisdag då jag ska vara pigg igen. Mycket nytt är då uppackat i butiken!

HA EN GLAD OCH SKÖN PÅSK!!
RSS 2.0