Lavendel, loppis och förlorade biljetter

Så är jag då hemma igen efter att ha varit i Stockholm i helgen. En hel del inredningsbutiker, alla enligt min man, besöktes och lite inspiration fick jag allt...kunde ändå konstatera att en del mina varor i DrömRum även fanns i Stockholmsbutikerna men med lite andra priser...

Hötorget var som vanligt en skådeplats för sig. Under lördagen shoppade jag både lavendel och syrenhortensia som ska pryda uteplats och altan. Söndagen var Hötorget fyllt av loppis och det blev lite handlat där också. En stor tennskål att ha blommor i, en slipad glasvas, en spetsklänning vintage och en stor helt underbar handbroderad  duk i vitt och babyrosa. Foton på detta kommer senare....

Lördagkväll var jag och min man på Berwaldhallen och såg Björn Skifs, Måns Zelmerlöv och Loa Falkman showa loss ordentligt. Sveriges Radios symfoniorkester dirigerades av Anders Berglund så det var inga dåliga musiker vi fick njuta av.
Kvällen kunde dock ha sett annorlunda ut eftersom våra biljetter till konserten var spårlöst borta när vi skulle gå in!!!
Vi hade tagit en taxi från hotellet och jag hade anförtrott min man våra biljetter tidigare under kvällen som han hade i tryggt förvar (sa han). Väl framme saknades som sagt dessa biljetter och efter en hel del kollande i kläder och lite överallt kunde det bara konstateras att biljetterna var borta. Enligt min man hade han tagit med sig dem när vi åkte i taxin, men vilken taxi hade vi åkt i och var fanns den nu???  Taxin hade släppt av oss några hundra meter från hallen så jag började att gå mot den platsen, varför vet jag egentligen inte, men plötsligt så såg jag ett vitt kuvert på långt håll som låg på trottoaren och snabbt som bara den i högklackat sprang jag och hämtade kuvertet som visade sig innehålla VÅRA BILJETTER!!!!  Ja, hur hade dom lyckats ramla ur någon ficka, helt ofattbart sa min man.....

De godaste pizzorna har jag också ätit i helgen. Dom finns på Gullmarsplan på IL Forno Da Nova. Oj oj oj vilka goda pizzor, vedugnsbakade och med riktigt goda råvaror. Är ni i närheten så kan denna pizzera varmt rekommenderas, tydigen Stockholms bästa enligt en av dotter A:s arbetskamrater på radiosporten.

Nu är sommaren på gång....I helgen har det krattats och städats ute på tomten, och oj vad fint det blir på en gång. Köpte dessa fina penseer och planterade dem i zinkkrukor. Visst är det en härligt blå färg på dessa!! Ser nästan ut som skogsvioler. Både det rostiga och zink är ju så snyggt till allt det fina blå. Annars är ju zink och rosa också något alldeles extra tycker jag.

Planteringskärlet i zink kostar 249:- och lyktan i glas 89:- resp 75:-. Lyktan står på ett zinkfat som kostar 49:-.
Den höga ljusstaken i zink kostar 495:- och det rosa blockljuset 69:-.

Altangolvet är inoljat och den inglasade delen är städad. Köpte ett gammalt bord på loppis som nu ska målas 
och användas som matbord där. Foto på detta kommer när det är klart...

Har nu fått in en del nyheter från Danmark. Fantastiska fågelburar och häftiga diskställ samt världens läckraste anslagstavla i tråd!! Blomkronor, små zinkhjärtan och annat smått och gott fyller också butiken.


RSS 2.0