Öppet lördag 30/6!!

KOM IHÅG........Lördagsöppet mellan kl 11-15!!
 
VÄLKOMMEN!
 
 
En helt FANTASTISK BJÖRK! Tror att det är en Ornäsbjörk som finns i Sörberge!
 
 

GLAD MIDSOMMAR!


En GLAD och TREVLIG MIDSOMMAR önskar jag er alla!

Butiken är öppen som vanligt torsdag kväll mellan 18-21 så att ni har möjlighet att köpa världens godaste lemoncurd och kanske baka denna midsommartårta!

Inget midsommarfirande utan en smaskig jordgubbstårta på bordet. Den här är fylld med citronkräm, garnerad med grädde och jordgubbar och har, som extra överraskning en knastrig marängbotten i mitten!





Det här behövs för ca 14 bitar:

Sockerkaka:

4 ägg
2 dl socker
50 g smält smör eller margarin
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Ugn: 175°

Marängbotten:

2 äggvitor
1 dl socker
Ugn: 175°

Citronkräm:

3 dl vispgrädde
2 dl lemon curd (köps färdig)

Garnering:

3 dl vispgrädde
ca 1/2 l jordgubbar
citronmeliss

Gör så här:

1. Sockerkakan
: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl blandat med potatismjöl och bakpulver. Rör till sist i det smälta matfettet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda nederst i ugnen i ca 35-40 minuter. Pröva med en sticka och stjälp upp kakan.
2. Maräng: Rita en rund ring lika stor som sockerkakan (ca 24 cm i diameter) på bakpapper. Smörj och mjöla ringen. Vispa äggvitor och socker i en skål över sjudande vatten, inget vatten får tränga in i smeten. Vispa tills smeten är tjock och fast. Bred ut den i rundeln.
3. Grädda ca 60 minuter eller tills bottnen är torr. Lossa den från papperet. Låt bottnen kallna.
4. Dela sockerkakan i 2 bottnar. Vispa grädden till krämen till hårt skum och blanda med lemon curd. Bred krämen mellan bottnarna. Låt marängbottnen ligga i mitten.
5. Markera var du vill ha den spritsade grädden. Bred och spritsa vispad grädde på tårtans kant och ovansida.
Tips!
Tårtan går bra att frysa ogarnerad. Vill du göra det riktigt enkelt för dig, köper du färdig marängbotten också.


Emaljerat på spisen!

Visar här några eventuella inköp! Vad tycker ni om dessa emaljerade kastruller som även passar induktionsspisar?

Ser ju att Leila använder emaljerat i sina mat/bakprogram och då brukar det ju bli poppis!
Jag tycker att dom är jättesnygga så jag funderar på att köpa hem dessa. Finns i vitt och rosa!



Lägg gärna en kommentar så jag får se vad ni tycker.




Den översta kastrullen är 2,6 liter, den mellersta 2,2 liter och den längst ner är 1,3 liter!

Några bilder från butiken!











Maffig korg!

Riktigt stor och maffig korg, här klädd i mossa och fylld med rosa penséer!
Denna korg har varit utomhus året om och fylls med växter efter säsong! Sååå fin!


Pris: 625:-

Boktips!

Köpte Kråkflickan och Hungerelden på bokrean för 69:-/st efter att personalen på Bokia hade rekommenderat dem till mig. Har varit lite tveksam till böckerna men efter att ha läst några kapitel och kommit in i den första boken kunde jag nästan inte sluta att läsa. Det är tur att vissa kapitel är ganska korta, ibland bara en sida, så att man kan få lite andrum. Men försök låta bli att läsa........

Kråkflickan är den första delen av trilogin. Hungerelden den andra och Pythians Anvisningar den tredje och sista delen. Eftersom jag läste ut Hungerelden i går kväll var jag bara tvungen att springa på bokhandeln på lunchen idag för att köpa den sista delen som kom ut i maj i år!!

Vill också ge er Gefle Dagblads recension som lyder:
"Sopar banan med Stieg Larsson! För m ni är som jag, som knockades fullständigt av Kråkflickan, så lovar jag att ni inte kommer att bli besvikan på Hungerelden. Den är så enastående bra och så oerhört spännande att jag inte begriper hur jag ska klara av att vänta in del tre."


Fantastisk engelsk curd och fransk marmelad!

Så har jag då tagit hem Mrs Darlingtons FANTASTISKA lemoncurd. Familjeföretaget som tillverkar denna lemoncurd är beläget i Crewe i mellersta England. Mormor började där att göra curd på egna ägg och sålde till vänner och grannar. Gamla recept och äkta känsla borgar för kvalitet och fin smak. Lemoncurden tilhör den absolut bästa tillgänglig på marknaden idag. 



Av bara farten tog jag hem deras Limecurd och Orangecurd också...MUMS!!



Hembakt sockerkaka med lemoncurd. Som ni kanske ser är burken nästan tom.....



Fransk marmelad!! I utkanten av Paris finns en av Frankrikes mest kända tillverkare av högklassig marmelad. Marmeladen kokas på gammalt klassiskt vis i koppargrytor med ca 50 kg frukt och rörsocker per kokning. På så sätt får de en naturlig smak och färg som lämnar fabriken med jämn kvalitet.

I butiken finns smakerna Jordgubb/Smultron, Nypon och Fikon.

Fantastiskt gott med philadelphiaost och marmeladen på nygräddade scones!

En helg på västkusten!



Några fula fiskar i disken på Feskekörka i Göteborg!



Dotter A:s tallrik med färska musslor!



Dagsfärska räkor med aioli!



Så vackert i Vänersborg!!



Dotter A:s mumsiga sparrissoppa dom vi blev bjudna på...



En liten bit av Vänersborg!


Nya plastringar!

För sommarens brunbrända händer! Nu har jag fått hem en omgång till!!



Frossa i många! Pris: 25:-/st!!!

Fler ugglor i mossen!



Nu har det kommit små ugglor också...



Den stora ser ju ut så här........

Så fina!


RSS 2.0