Sommar i P1

Ni kommer väl ihåg att lyssna på Sommar i P1 som sänds varje dag hela sommaren !!
För mig är det ett riktigt favoritprogram, nja kanske inte alla program, men många.....när jag jobbar kan det ju vara lite svårt att lyssna på det men reprisen sänds ju kl 22.00 varje kväll !!

Dagens sommarvärd var Fredrik Wilkingsson som sände sitt sommarprat från sin farmors 90-årskalas på äldreboendet i Trollhättan i stället för att bara prata om sig själv i en radiostudio. Fredrik Wikingsson rördes flera gånger under programmet till tårar och hade svårt att få fram orden till sin farmor, men fick sagt de saker vi alla önskar att vi skulle kunna klämma fram till våra egna gamla släktingar innan de går bort.

Nog misstänkte jag att skratten skulle vara det som bar detta sommarprat, men så blev det inte. Däremot fanns det små pärlor rakt igenom programmet som när Wikingsson avslöjade för sin farmor att han brukade klä på sig hennes kläder i barndomen eller hur dåligt han hittar i Göteborg.

Programmet avslutades med att Fredrik och hans farmor tävlade om vilket som var det allra vackraste ljudet....

Enligt hans farmor är det vackraste ljudet i världen när telefonen ringer hemma hos en ensam människa

Det må vara en lättköpt poäng att uppmana alla lyssnare att ringa till en ensam gammal släkting så att telefonväxlarna brakar ihop, men det gör inte att det är mindre viktigt. Jag hoppas att åtminstone någon mobiloperatör fick överbelastningsproblem efter programmets slut.
 
KANON !!!

 

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/387523?programid=2071&playepisode=387523

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0